Wat is er te zien in de omgeving

Plan de la Tour

Le-Plan-de-la-Tour situeert zich in het hart van het Massif de Maures, maar in de onmiddellijke omgeving van de zee.  In de 16e eeuw, geïsoleerd door de moeilijke toegang wegens zijn reliëf,  werden de eerste huizen gebouwd rond waterbronnen  die tijdens de zomer niet uitdroogde,  hieruit ontstonden hameaux (groep van huizen doch te klein om dorp te worden genoemd.) waarbij Saint-Martin het huidige centrum  de hoofdplaats werd . Momenteel zijn er een twintigtal hameaux.

Het dorp biedt veel mogelijkheden voor wandelingen langs wijngaarden of beboste terreinen.

Het gezellige dorpje met zijn vele platanen wanneer je het dorpje binnenrijdt is zeer net, biedt diverse restaurants, enkele drankgelegenheden, diverse voedingswinkels dewelke het jaar rond openblijven. Wasserette in de nabijheid.

Iedere donderdagvoormiddag is er een markt met onder andere diverse lokale producten, steeds een ware belevenis.

Omgeving

Sainte-Maxime 6 km fijnzandstrand, diverse watersportmogelijkheden. Diverse boottrips mogelijk. Veelvuldige bootverbinding naar Saint-Tropez.

Diverse authentieke dorpjes zoals Grimaud waarvan de restanten nog te zien zijn van een 11e eeuwse  kasteelruïne. Mooie  vergezichten.

Port Grimaud gebouwd in 1964 op lagunes en drooggelegde moerassen. Diverse eet- en drankgelegenheden, het stadje is verbonden met kanalen en bruggetjes.

Saint-Tropez : trefpunt van kunstenaars en beau monde, grote jachthaven en kleine oude vissershaven. Bezienswaardig is de citadel. De populairste stranden bevinden zich in Baie de Pampelonne, ten zuiden van de stad en ten oosten van Ramatuelle, diverse strandrestaurants en drankgelegenheden.

Dichtbij het kleine Gassin met mooie uitzichten op de zee.

Meer in het binnenland La-Garde-Freinet, ook bereikbaar voor geoefende wielertoeristen, diverse wandelingen mogelijk naar restanten van een fort of het kruis.